Verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs


escaperoom-onderwijsEscaperoom in het onderwijs

Een dag lang verdiepen in de mogelijkheden van een escaperoom in het onderwijs en er meteen een ontwerpen om te gebruiken in je eigen praktijk. Dat is wat centraal staat op deze verdiepingsdag. Deelnemers aan deze dag verwerven inzichten in hoe je een escaperoom kunt ontwikkelen voor of door jouw klas.

Escaperooms zijn in bijna iedere stad te vinden en bijna iedereen heeft er wel eens een gespeeld. Bij het spelen van zo’n kamer wordt van deelnemers gevraagd samen te werken, puzzels op te lossen, en creatief te denken. De vaak thematische inrichting zorgt er voor dat spelers helemaal worden ondergedompeld in de kamer.

Een escaperoom is ook prima te gebruiken in het onderwijs om leerlingen op een andere manier te betrekken op informatie en kennis. Een escaperoom kan worden ontwikkeld rondom reeds opgedane kennis of als introductie om nieuwe kennis te construeren. Een heel mooie uitdaging wordt gecreëerd wanneer een groep leerlingen zelf een escaperoom gaat ontwikkelen. In een dergelijk leerarrangement ontwikkelen leerlingen eigen talenten en worden 21st Century Skills als creatief denken, samenwerken en probleemoplossend vermogen aangesproken.

Dagprogramma

In de ochtend krijg je als deelnemer inzicht in welke elementen een goede escaperoom bevat. Daarnaast ontvang je handvatten, in de vorm van een blauwdruk en een looproute, over hoe je voor of door jouw klas een escaperoom kunt laten ontwerpen en maken. Als deelnemer aan deze verdiepingsdag ga je bijvoorbeeld aan de slag met verschillende soorten puzzels. Daarnaast worden uitbreidingsmogelijkheden bekeken op het gebied van moderne media, zoals het maken van een trailer of introfilmpje.

Tijdens de middag ga je aan de slag met de vertaalslag naar je eigen praktijk. Je ontwikkelt hiervoor praktisch uitvoerbare, nieuwe ideeën om een escaperoom te (laten) maken.

Doelgroep

Deze dag is geschikt voor belangstellenden in en om het onderwijs die zich willen verdiepen in bovenstaande aspecten.

Voor deelnemers die eerder de basisopleiding 21st century skills in het onderwijs volgden is deze dag als verdiepingsdag te beschouwen. In de middag werken we met deelnemers aan het ontwerpen van leerarrangementen met specifiek aandacht voor escaperooms.

Begeleiders

Deze dag wordt verzorgd door:

Pim van Zundert, https://makingtomorrow.nl/
Frank van den Oetelaar, https://www.21stcenturyskills.nl

Landelijk

Op maandag 26 november 2018 vond de eerste landelijke verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs in Utrecht plaats.
We publiceren zo spoedig mogelijk de datum van een nieuw te plannen dag in het eerste kwartaal van 2019. Stuur een email naar administratie@21stcenturyskills.nl als je een bericht wil ontvangen zodra deze datum data gepubliceerd is.

Op locatie

Deze verdiepingsdag wordt ook op locatie verzorgd. Neem contact met ons op om specifieke mogelijkheden te bespreken.

Deel deze informatie verder via: Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+