Onderwijs anders, twee inspiratieboeken


onderwijs anders inspiratieboeken“Onderwijs anders organiseren, zijn er voorbeelden van scholen die dat al doen?” Tijdens workshops, studiedagen en opleidingstrajecten komt deze vraag regelmatig naar boven. Het is onderdeel van de zoektocht naar betekenisvol onderwijs waarbij de lerende daadwerkelijk centraal komt te staan en waarin het ontwikkelen van 21st century skills een belangrijke plaats in neemt. Steevast verwezen we dan onder andere naar het boek ‘Scholen om van te leren’ waarin PO en VO scholen werden geportretteerd. Als opvolger daarvan is nu ook ‘Dat kan bij ons niet!’ beschikbaar, ditmaal met portretten van MBO-scholen die hun onderwijs anders hebben georganiseerd.

In mei 2015 verscheen het eerste boek ‘Scholen om van te leren’. Het bevat portretten van acht vernieuwende scholen PO en VO. Deze scholen werken vanuit een vernieuwende onderwijskundige visie. en hebben het onderwijssysteem zo ingericht dat het zich aanpast aan de ontwikkeling van de leerling.

Sinds juni 2016 is een nieuw inspiratieboek beschikbaar: ‘Dat kan bij ons niet!’. In dit boek 8 portretten van vernieuwende MBO-scholen die het lukt het onderwijs anders te organiseren. Het onderwijs sluit daarmee beter aan op de lerende.

Beide boeken zijn samengesteld onder redactie van Frans Schouwenburg van Kennisnet. Beide boeken zijn te bestellen als gedrukt exemplaar maar ook verkrijgbaar als gratis download in PDF-formaat. Meer informatie, links naar begeleidende artikelen en naar de downloads vind je op https://www.21stcenturyskills.nl/inspiratie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *