Aan de slag met 21st century skills in het onderwijs 1


YouTube_21stcenturyskills_maart_2013De spreekwoordelijke kop is er af. De eerste groep leerkrachten die deelnemen aan de opleiding gaan aan de slag met 21st century skills in het onderwijs. Op woensdag 27 februari 2013 en maandag 4 maart 2013 namen 18 leerkrachten deel aan de eerst twee dagen van de opleiding.

De opleiding ‘21st century skills in het onderwijs’ is bedoeld voor leerkrachten die aan de slag willen met het samenstellen van leerarrangementen waarin leerlingen in staat worden gesteld deze vaardigheden te ontwikkelen. De opleiding kent een sterk praktijkgericht karakter; opbrengsten worden direct naar de eigen praktijk vertaald en uitgevoerd. Tijdens de opleiding wordt onder andere gewerkt aan het verwerven van inzicht in de ontwikkeling van de kennissamenleving en de gevolgen daarvan voor de eigen onderwijspraktijk. Leerkrachten leren hoe kinderen leren in de 21e eeuw en wat dit vraagt van leerkrachtgedrag.

Tijdens de eerste twee dagen van de opleiding leren leerkrachten onder andere werken met een instrument waarmee ze bestaande leerarrangementen beoordelen op de mate waarin ruimte is voor het ontwikkelen van 21st century skills en hoe ze deze kunnen verrijken of nieuwe arrangementen kunnen ontwikkelen.

De deelnemende leerkrachten gaan komende periode het zelf ontwikkelde leerarrangement in de praktijk uitvoeren. Op 4 april 2013 vindt de laatste bijeenkomst plaats. Daarin zal aandacht worden besteed aan reflectie en verdere verdieping en ontvangen ze een certificaat.

In de loop van de maand april 2013 wordt de opleiding als aanbod voor andere belangstellenden uitgewerkt op deze website gepubliceerd.

Klik hier voor een fotoimpressie van dag 1
Klik hier voor een fotoimpressie van dag 2
Videoimpressie werkvorm dag 2

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Aan de slag met 21st century skills in het onderwijs