Doe jij mee aan JanOpZee?


JanOpZeeJanOpZee is een 21ste eeuws leerarrangement voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Tijdens het schooljaar 2015 – 2016 kunnen kinderen Jan volgen en helpen bij zijn deelname aan Clipper Round the World zeilrace. Een zeilwedstrijd met 12 boten die gedurende schooljaar 2015-2016 de wereld rond zeilen. Een leeravontuur boordevol interactieve opdrachten.

Wat gaat JanOpZee opleveren?
Leerkrachten die met JanOpZee aan de slag gaan bieden kinderen de kans om veel van de leerstof van groep zeven en acht toe te passen in een realistische context. Daarnaast werken leerlingen door deelname aan JanOpZee aan 21st century skills zoals; creatief denken, probleem oplossend vermogen, sociale en culturele vaardigheden, communiceren, samenwerken, ICT-geletterdheid én mediawijsheid.

JanOpZee in de praktijk:
Via Facebook en Twitter maakt een klas kennis met zeiler Jan en zijn missie: een zeilreis maken om de wereld op een boot samen met amateurs. Enkel de schipper is een prof. En niet alleen de race meemaken, de missie is uiteraard: de race winnen! Zodra jouw klas begrijpt wat Clipper Round The World inhoudt, kun je echt aan de slag.
Van Jan ontvang je via Facebook en Twitter opdrachten om hem en zijn team te helpen de zeilrace te winnen. Deze opdrachten zijn realistisch en de antwoorden & oplossingen die jouw groep bedenkt stuur je ook werkelijk naar Jan toe, via Facebook, Twitter of Email. Jan zal reageren op jullie bijdrage en met een volgend probleem op de proppen komen.

Een voorbeeld van een opdracht:

“De crew aan boord van Jan’s boot verblijft met kerst 2 weken in Sydney. Ga op zoek naar goede en betaalbare accommodatie in Sydney in de buurt van de haven. Stuur een voorstel met verschillende accommodaties naar de boot vóór aankomst in Sydney. Maak ook een reisgidsje met informatie over Sydney voor de hele crew. Stuur dat mee.”

Deelnemen is gratis, JanOpZee wordt volledig empowered door MediaEigenWijs.
Het kost leerkrachten tijd en energie maar levert ervaring op met 21ste eeuws onderwijs. JanOpZee komt deels tot stand door co-creatie, je kunt dus zelf bijdragen aan dit unieke project.

Voor meer informatie kijk je op: Facebook JanOpZee

Zie ook onderstaande film met meer info over JanOpZee:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *