Videocompilatie PABO-Collegetour


collegetour-videocompilatieDe opnames voor de videocompilatie van de PABO-Collegetour Persoonlijk Meesterschap 2015 (een samenwerking van onder andere Respect Education Foundation en CEPM) vonden al even geleden plaats. Op dinsdag 3 februari 2015 reisde ik af naar de Stenden Hogeschool PABO De Eekhorst in Assen voor deze bijeenkomst. Vooraf was ik benaderd met de vraag of ik geïnteresseerd was deel te nemen aan één van de vier bijeenkomsten. Met name het achterliggend idee dat studenten van de PABO in een collegetour setting aan de slag gaan rondom een bepaald onderwijsthema en de opbrengsten daarvan vertalen naar activiteiten in hun praktijksituatie sprak me meteen aan.

Quote:

Het voornaamste doel van de tour is om studenten te leren vanuit een onderzoekende houding om te gaan met hun eigen persoonlijk meesterschap. Waarom loop je in praktijk tegen bepaalde blokkades of spanningen aan? Hoe gaan je om met verschillende opvattingen in je klas en welk resultaat heeft dat op je eigen houding richting leerlingen? Ben je je bewust van de manier waarop je leerlingen wereldwijs maakt en hoe wereldwijs ben je zelf eigenlijk? Tijdens deze ontdekkingstocht ervaren studenten hoe jouw persoonlijk meesterschap bij kan dragen aan een veilige leeromgeving op school.

Aan het begin van de ochtend heb ik voor docenten en belangstellende studenten een keynote verzorgd rondom het onderwerp ‘Leren in de 21e eeuw en 21st century skills’. De rest van de ochtend vond de daadwerkelijk collegetour plaats. Studenten hadden vooraf vragen voorbereid op basis van het onderwerp, het whitepaper en besprekingen in de lessen.

De collegetour videocompilatie betreft een samenvatting van beeldmateriaal opgenomen tijdens het collegetour deel. Het eerste gedeelte is een integrale weergave van de ongeveer 10 minuten die ik kreeg om onze visie en missie op ‘Leren in de 21e eeuw en 21st century skills’ uiteen te zetten. Vervolgens beantwoord ik de vragen van studenten en ga in gesprek met ze. In de videocompilatie een greep uit deze interactie.

Op de website van Respect Education Foundation is naast deze video werkmateriaal beschikbaar gesteld waarlangs studenten uitgedaagd werden in hun eigen praktijk aan de slag te gaan.

Fijn dat de compilatie nu beschikbaar is, kijk er zelf met genoegen op terug.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *