Succesvolle eerste landelijke verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs


landelijke-verdiepingsdag-escaperoom-onderwijs-november-2018Op maandag 26 november 2018 vond de eerste landelijke verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs plaats. De locatie vond plaats in de op zich al inspirerende omgeving Seats to Meet Utrecht Centraal.
Tijdens de start van de dag maakten de deelnemers als opwarmer allereerst zelf kennis met een op te lossen puzzel. Vervolgens werd aan de hand van presentaties en een lesbrief uiteen gezet aan welke ontwerpprincipes een goede Escaperoom moet voldoen om deelnemers een prikkelende uitdaging te bieden. Daarnaast werd aandacht besteed aan de puzzels die in Escaperooms gebruikt kunnen worden. Zowel de diverse categorieën, de vindbaarheid op het internet als het zelf ontwerpen ervan werden besproken.
Naast de vorm en inhoud van een Escaperoom Onderwijs is met de deelnemers ‘Leren in de 21e eeuw en 21st century skills’ en de toepasbaarheid daarin verkend. Daarin blijkt dat een en ander prima inzetbaar is als didactische werkvorm om met leerlingen te werken aan zowel kennisconstructie als vaardigheidsontwikkeling.
Tijdens de middag zijn de deelnemers aan deze landelijke verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs aan de slag geweest met het ontwerpen van een Escaperoom. Aan het eind van de middag zijn deze ontwerpen met elkaar gedeeld en besproken zodat iedereen met niet alleen een eigen ontwerp de dag kon afsluiten, maar daarnaast ook met een grote hoeveelheid nieuwe ideeën weer huiswaarts kon.
Uit zowel de reacties op de dag zelf als via onder andere email later mogen we opmaken van een succesvolle landelijke dag Escaperoom Onderwijs te kunnen spreken. In het eerste kwartaal van 2019 zal daarom een nieuwe dag gepland worden. Eventuele belangstelling daarvoor kan gemeld worden op administratie@21stcenturyskills.nl. Je ontvangt dan een email zodra de datum bekend is.
Voor een fotoverslag, klik hier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *