VPRO documentaire staat met Digidocs stil bij de groeiende invloed van ‘tech’


VPRO-DigidocsIn de maanden september en oktober staat VPRO documentaire, met een serie Digidocs, stil bij de steeds verder digitaliserende wereld en daarmee samenhangend groeiende invloed van ‘tech’ op ons leven. Is het mogelijk regie te houden en hoe doen we dat dan?

Hoe houden we de regie in een steeds verder digitaliserende wereld? VPRO documentaire staat met de serie Digidocs dit najaar stil bij de groeiende invloed van ‘tech’ op ons leven. De 2Docs verkennen hoe verborgen krachten ons bestaan steeds meer beïnvloeden: van de onzichtbare netwerken die ons omringen tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen.
50

Wat gebeurt er als robots zichzelf steeds verder ontwikkelen en verbeteren, zonder dat wij dat doorhebben? Is het wel nodig om altijd en overal online te zijn en waar vinden we de pauzeknop? Betekent ‘bewaren’ in deze tijd iets anders dan vroeger? Kijk in september en oktober naar een viertal 2Docs over de mens in een digitaliserende wereld.

Naar ons idee een kijktip met in het achterhoofd de vraag wat deze documentaires kunnen bijdragen aan de inrichting van toekomstbestendig onderwijs en wat het betekent ten aanzien van het ontwikkelen van 21ste eeuwse vaardigheden, 21st century skills en/of digitale geletterdheid. We gaan ze met belangstelling kijken.

Lees meer over de #documentaires op http://vpro.nl/digidocs

Deel deze informatie verder via: Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *