Verdiepingsdag Creatief en Probleemoplossend Denken


Creatief en probleemoplossend denken, vaardigheden die een belangrijk onderdeel vormen van 21st century skills. Op vraag van het onderwijsveld organiseren we daarom verdiepingsdagen ‘Creatief en Probleemoplossend Denken in het onderwijs’, zowel landelijk als op locatie.

Op vrijdag 10 maart 2017Creatief en Probleemoplossend Denken organiseren we in Utrecht een landelijke variant van deze dag. Samen met Ilka Deltrap van studio Wonderdag staan we deze dag stil bij de ontwikkeling van deze vaardigheden. Tijdens de ochtend volgen we aan de hand van informatieblokken en werkvormen hoe de ontwikkeling van nieuwsgierigheid verloopt en hoe je deze als leraar kan ondersteunen.

In de middag werken de deelnemers aan het verwerken van de verworven inzichten in het ontwerp van betekenisvolle en creatieve lessen en/of leerarrangementen die meteen in de praktijk ingezet kunnen worden. Uiteraard zorgen we er daarbij voor dat leerlingen voldoende ruimte krijgen voor het ontwikkelen van de vaardigheden die deze dag centraal staan. Als leraar vraag je je daarbij tevens af wat daarin jouw rol in het geheel is.

Voor meer informatie over een dergelijke dag op locatie, zie https://www.21stcenturyskills.nl/verdiepingsdag-creatief-denken

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *